2 maj 2012

Underbar Valborg i Örebro

På Valborgsmässoafton tog vi tåget till Örebro där min syster Bella bor. Mamma och pappa var också med.

Det var första gången både Lasse och Olle åkte tåg. Båda två var nöjda hela resan. När vi närmade oss Ludvika, sa Stefan till Lasse att snart skall jag visa var jag jobbar någonstans (Stefan jobbar på ABB). Precis då åkte tåget förbi ett litet fallfärdigt ruckel utan tak. Då frågade Lasse: Jobbar du där pappa. Åh vad vi skrattade.

När vi körde förbi Ställdalen skrattade vi också eftersom min pappa, som vi skämtsamt brukar kalla för kritikerguiden, deklarerade sin åsikt om det stället. Han kände direkt att han drabbades av "lappsjuka" enbart genom att titta ut genom tågfönstret. Trött bebyggelse, inget liv och inga människor. Från tåget att döma var Ställdalen stället som gud hade glömt. Inte ens en ynka liten pizzabagare kunde vi se från tågfönstret.

Bröderna Stark åker tåg för första gången.

Bella kom och mötte oss när vi kom fram och blev glatt överaskad när vi var med (hon visste bara att mamma och pappa skulle komma). Hela dagen i Örebro bjöd på finaste vårvädret och vi hade verkligen en toppendag.

Bella och Lasse spekulerar
När vi kom fram åt vi thaibuffé och Lasse härjade runt på restaurangen. Lyckligtvis rev han inte ned något men det fanns högar av matrester där han hade suttit. När vi ätit färdigt tog vi en promenad via slottet till en jättestor lekpark till Lasses stora glädje. I närheten av lekparken fanns också en ö med djur, en karusell och ett litet tåg som åkte runt. Dit gick vi också och njöt av det vackra vädret.

Promenad i bästa vårvädret


Gung, gungeligung

Vi åker tuff, tuff tåg på ön.

Här är karusellen som skall gå till kvällen...

Kossa mu.

Olle såg inte så mycket av Örebro men var helnöjd med att ligga i vagnen och sussa.

Olle var nöjd i vagnen hela dagen.
På vägen tillbaka till tåget köpte vi glass och på tåget hem dukade mamma upp både pastasallad och äggmackor som hon tagit med sig. Då passade Olle på att vakna också och var nöjd som den prins han är. Tack mamma, pappa och Bella för en underbar dag!

Nöjd prins på tåget.
När vi kom hem var vi så trötta att vi hoppade över majbrasan. Lasse ville hellre bygga Lego och fyrverkerierna tittade vi på från köksfönstret. "Det blixtrar" sa Lasse. Dagen avslutades med att tre stycken tröttisar somnade i soffan.

Trött, tröttare, tröttast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar