25 augusti 2012

Wikargårdens frukterian


Har spenderat förmiddagen med Lasse. Vi tog en prommis till Skutan. Skutan är hans favoritlekpark och har en lekställning som liknar en båt, därav namnet Skutan. Vid skutan fanns det svarta vinbär som Lasse smakade av.

På väg hem igen tog vi en avstickare upp i skogen för att Lasse ville ha hallon och smultron. Hallon fanns det fortfarande gott om och efter en stunds letande hittade vi även en handfull smultron.

När vi kom hem igen, ryckte Lasse ned ett äppelkart och bedyrade hur gott det smakade. Därefter vidare till att äta några supersura krikon, för att alldels nyss avsluta med att trycka i sig en halv banan. Den gossen får åtminstone i sig tillräckligt med vitaminer det är ett som är säkert.

Den lilla frukterianen fyller snart 3 år. Den 17:e September närmare bestämt. Jag skulle vilja ge honom något speciellt när han fyller år och har funderat på en lekstuga. Min inspiration är på väg tillbaka och det kliar i fingrarna efter något estetiskt-praktiskt att göra. Dessutom skulle det kännas fint att göra något bara för Lasse igen, lite som ett avstamp i vår nya relation.

Lekstugeinspiration fick jag ännu mer av igår när vi besökte Lasses bästa kompis fina lekstuga, inredd som ett litet fik. Gula väggar, liten 50-tals leksaksspis, rosa detaljer, bakverk i tyg och små porslinsmuggar i pastelliga fäger. Ni ser det framför er va? Vilken energikick! 

Nåja, vi får se hur det blir, men om det är någon läsare som har en gammal lekstuga ni vill bli av med för en rimlig penning får ni gärna maila till mig: evelina.wikar@gmail.com

Det var tydligen allt jag hade att säga idag. Bjuder istället på några bilder från Wikargårdens höstskörd.

Wikargårdens frukterian

Ett av fyra körsbär på trädet vi fick
 i bröllopspresent förra året. 

Röda vinbär smakar bra tycker frukterianen.


Äpplen så gröna och små. Himlen så oskyldigt blå.
Riktigt gammal skönhet.


2 kommentarer:

  1. Sommar minnen från mormor och Lasse.
    Mormor säger till Lasse:
    - Vänta lite Lasse, du ska få glass och grädde till jordgubbarna.
    - Det behövs inte, jag vill bara ha jordgubbar jag, säger Lasse.

    En annan dag!
    -Vill du följa med till affären och köpa glass? frågar mormor Lasse.
    -Ja, fast vi kan plocka hallon istället,föreslår Lasse.

    Och vi gick till hallonstället och plockade många nävar med hallon som Lasse med förtjusning åt upp och glassköpet glömdes bort.

    Fyra egna ungar har vi haft men ingen har gillat frukt och bär såsom Lasse.
    KRAMAR från mormor och morfar som ser fram emot nästa helg tilsammans med bärätaren Lasse.

    SvaraRadera
  2. Han är så himla söt. Jag hoppas att ni hittar en fin lekstuga till honom. Kram

    SvaraRadera