3 december 2012

93 årskalas och första advent


Förra helgen firades gammel-Lasse som vi brukar kalla honom. Nämligen min farfar som fyllde 93 år. Mamma och pappa stod för värdskapet i Säter och huset fylldes snart av både barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Tack mamma och Britt-Marie för maten och fikat!

Födelsedagsbarnet och Steffe
Barnbarnsbarn in action
Tremänningar i samspråk 
Julen har smygit sig in hemma hos oss på Wikargården. Lasse och jag har bakat pepparkakor och pepparkakshus och Lasse och Stefan har bakat lussekatter. I fönstren lyser stjärnor och stakar och på bordet i vardagsrummet står Lasses favoritstilleben. Så särskilt stilla är det dock inte i tomtebyn eftersom Lasse varje dag roar sig med att flytta runt på innevånarna i byn. Besvikelsen var stor när han upptäckte att mammas modell av pepparkakshus varken kunde öppna eller stänga dörrarna och heller inte rymde fler än de allra minsta tomtarna.

Familjen Starks tomteby.

Den här helgen har bjudit på fantastisk snörik vistelse hos familjen Sköld i Uppsala. Familjen Stark och Familjen Engström/Gustavsson bjöds på varmt välkomnande och stora portioner mat och omtanke. Tack allesammans!

Liten trötter 

Storebror redo för Pulkapappa?
På väg till pulkabacken.

På vandring i vinterskrud.

Helgen avslutades med ett besök på Säters julmarknad. Lasse träffade både en häxa och självaste jultomten. I kyrkan tände vi ett ljus för Olle och sedan bjöd mormor och morfar på adventsfika i originalets Wikargården på Åsen i Säter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar